• Lianne Miedema

Word jij Founding Member van mijn E-course Bewust Wonen?

Bijgewerkt op: 29 mei 2020

Sinds begin dit jaar heb ik besloten om binnen mijn bedrijf de hoofdfocus te leggen op interieurontwerp. De afgelopen maanden ben ik dan ook bezig geweest met het vormgeven van mijn website, mijn aanbod en het creëren van een E-course.

Het verlangen om een E-course te maken is ontstaan omdat ik de afgelopen jaren middels mijn klanten en mijn eigen leven heb mogen ervaren hoe belangrijk het is om je leefomgeving met aandacht vorm te geven. Ik ben zelf enorm sensitief voor mijn omgeving, en heb de afgelopen jaren gemerkt dat de kwaliteit van mijn omgeving de kwaliteit van mijn leven bepaalt.
Een omgeving, afgestemd op wie ik ben als persoon, en mijn persoonlijke voorkeuren, geeft mij de mogelijkheid om me terug te trekken en zaken om me heen te overwegen in een versterkende omgeving. Zo kan ik thuis opladen met meer energie waardoor mijn omgeving een inspirerende plek is die mij stimuleert en steunt in het dagelijkse leven. Alle aandacht die je schenkt aan de realisatie van zo’n thuis betaalt zich dubbel en dwars terug.

Om zo'n thuis te kunnen creëren moet je bewust zijn van de dienende rol die jouw thuis in je leven gaat vervullen. Naast het bieden van bescherming en veiligheid heeft het een belangrijk ander doel: het geeft je de mogelijkheid het te bewonen op een manier die jou als bewoner goed lijkt. Vaak worden ruimten ingericht zoals het gangbaar is, maar het is zo belangrijk om jezelf af te vragen welke bezigheden je belangrijk vindt om een plek te geven in je huis. Ook heb ik gemerkt dat mijn klanten ondanks dat ze opzoek zijn naar een mooi interieur, vaak niet weten hoe hun huis zich het beste laat bewonen en wat ze zelf nou eigenlijk mooi vinden.

Veelal worden ze beïnvloed door trends, waar ze snel op uitgekeken zijn omdat het vaak niet past bij wie ze werkelijk zijn.


Bij intakegesprekken met nieuwe klanten merk ik bijna altijd dat mensen gewoonweg niet weten wat ze willen.

Vaak als ik doorvraag en specifieke vragen stel over het gebruik van hun huis, hun persoonlijke leven, het ritme van het gezin, hun hobby’s, en naar de diepere betekenis achter wat een thuis nu werkelijk voor ze betekent, komt er een schat aan waardevolle informatie op tafel te liggen.

Zo komen mensen die niet weten wat ze willen, middels mijn kritische vragen op hun eigen woonwensen. Jouw woonwensen zijn het allerbelangrijkste, het is namelijk jouw leefomgeving en jij kunt het beste bepalen wat je mooi vindt.

Mijn belangrijkste kernwaarde is namelijk dat ik omgevingen creëer die afgestemd zijn op wie jij bent als persoon :)

De afgelopen weken had ik zelf ook weer de behoefte om mijn huis wat te veranderen en aan te pakken: Ik merkte dat ik op een andere plek stond als toen ik hier 4 jaar geleden kwam wonen.

Je woonwensen veranderen in de loop der jaren, zoals we ook bepaalde fases doorlopen in het leven. En dit keer wist ik zelf als interieurarchitect ook niet wat ik wou en wat ik mooi vond. Doordat ik al een tijd in deze omgeving zat had ik een blind spot gecreëerd, waardoor ik even niet verder kon kijken als de huidige situatie.


Dit bevestigde mijn ervaring met mijn klanten en het zette me aan het denken. Als ik als ontwerper nu niet weet wat ik wil en wat ik mooi vind, dan zouden andere mensen dit toch ook moeten hebben?


Hier werd ik enorm door geïnspireerd en daarom heb ik een overzicht gemaakt van de dingen waarbij deze E-course helderheid moet bieden:


  1. Deze cursus gaat je helpen om helderheid te krijgen over je woonwensen: Hoe laten jij en jouw huis zich het liefste bewonen?

  2. Het moet inzicht geven in jouw persoonlijke voorkeuren voor stijl en smaak. Iedereen heeft zijn/haar voorkeuren, maar we zijn ons er alleen niet altijd bewust van.

  3. Het moet een cursus worden die meer bewustwording geeft over het effect welke je leefomgeving heeft op jouw functioneren en welzijn.

  4. Het moet een cursus worden die je er elke vijf tot tien jaar weer bij kunt pakken om je woonwensen up-to-date te krijgen, en je verandering in stijl en smaak inzichtelijk te maken.

  5. Deze cursus gaat je tevens helpen helderheid te krijgen in wat voor huis je überhaupt wilt wonen. Mocht je een nieuwe woning willen aankopen en niet weten wat voor plek en type huis bij je past.

  6. Het wordt de basis van waaruit ik standaard met nieuwe klanten ga werken, maar daarnaast is de cursus te koop voor een ieder die meer inzicht wil in zijn woonleven/wensen.


Dat is gelijk al een hele opsomming maar wel met een duidelijk doel: Inzicht en helderheid verkrijgen op jouw woonwensen waardoor je een thuis kan gaan creëren welke is afgestemd op wie jij bent en wat je doet.

Ik heb de afgelopen weken zelf ook weer mogen ontdekken hoe belangrijk het is om voordat je aan de slag gaat in je huis, of dit nu is met of zonder een ontwerper, orde op zaken te stellen en te kijken waar verbeterpunten liggen.


Ik ben erover uit dat ik het een geweldig idee vind! Maar ik dacht, het is eigenlijk nog beter om een groep van “founding members” te creëren, die het leuk vinden om in deze ontwikkelingsfase mee te doen voor een “founding members”-prijs.

Dit is voor ons beiden win-win, want op die manier kun je dus nu al meedoen voor een veel lagere prijs als waarvoor ik het uiteindelijk ga aanbieden. En terwijl jij meedoet kan ik de cursus afstemmen op de cursisten, waardoor de waarde van de cursus alleen maar groter zal worden en jij binnenkort al de eerste stap kan zetten naar bewuster wonen.Als je dit net als ik een goed idee vindt wil ik je heel graag uitnodigen als founding member!

Als jij geïnteresseerd bent, kun je me even een mailtje sturen naar info@liannemiedema.nl of stuur een DM op instagram. En als er genoeg animo is voor het founding membership kunnen we hier binnenkort gelijk mee starten!


Ik heb er super veel zin in en ben benieuwd naar je reactie! Let me know :)


Liefs Lianne34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven