top of page
  • Foto van schrijverLianne Miedema

Wat kan ik als interieurarchitect voor jou betekenen?

Bijgewerkt op: 29 mei 2020

Een mooie titel is het: Interieurarchitect. Maar wat houd mijn vak nou werkelijk in?

In dit inspiratie artikel wil ik je een kijkje geven op mijn visie en de toegevoegde waarde die ik kan bieden als Interieurarchitect.

Het prachtige aan mijn vak is dat ik middels indelingen, vorm, licht, kleur en materiaal kan bepalen hoe mensen hun omgeving gebruiken en ervaren. De invloed die je omgeving heeft op je welzijn en gezondheid wordt naar mijn mening vaak onderschat. Wonen en leven is dan ook veel meer dan het hebben van een huis of een dak boven je hoofd. Een omgeving is door heel je leven heen verweven en beoefend invloed uit op je dagelijks functioneren, en welzijn.

Door op deze manier naar onze omgeving te kijken en je te omringen met spullen die je inspireren, voeden en stimuleren creëer je een basis van waaruit je dingen kunt laten ontstaan. Een persoonlijke oplaadplek van waaruit jij de uitdagingen van het leven beter aankunt. Het creëren van een leefomgeving afgestemd op wie jij bent als persoon, zou dan ook een activiteit moeten zijn met een hoge prioriteit. De afgelopen jaren heb ik middels mijn eigen leven en de ervaring van mijn klanten ondervonden hoe belangrijk het vormgeven van je thuisbasis is.Het verdient het om voldoende aandacht te krijgen om dit te realiseren.

​Als interieurarchitect zie ik het dan ook als mijn verantwoordelijke taak om mijn opdrachtgevers te begeleiden bij het ontwikkelen van zo’n persoonlijke krachtplek. Middels mijn ontwerpen probeer ik omgevingen te creëren die inspirerend en stimulerend zijn en een versterkende werking hebben op jouw als persoon. Hierin heb jij, als opdrachtgever, ook een belangrijke taak te vervullen. Door een kijkje te geven in ‘jouw keuken’, in je leven en gezinssituatie, persoonlijke voorkeuren, stijl en smaak geef je mij de mogelijkheid om een ontwerp te maken afgestemd op wie jij bent. Ontworpen vanuit jouw persoonlijke voorkeuren en wensen.


Dat een ontwerp bij jou als gebruiker moet passen is mijn belangrijkste kernwaarde.

Ik mag mijn intuïtie inzetten om in te tunen op de energie van andere mensen, en op basis van hun energie een prettige leefomgeving voor hun creëren! Dit is elke keer anders, want elk mens is uniek, en elke gebruiker heeft een ander verhaal.Vroeger werd vaak een interieurarchitect ingeschakeld nadat een architect het gebouw heeft ontworpen, tegenwoordig word steeds meer de architectuur en de inrichting van een gebouw gecombineerd. Dat zorgt voor meer eenheid. Door middel van tekeningen maak ik mijn plannen duidelijk. Denk hierbij aan plattegronden, doorsneden, en 3D-visualisaties helpen een helder beeld te scheppen voor de opdrachtgever en de uitvoerenden. Ik haal voor de opdrachtgever zoveel mogelijk waarde uit de kubieke meters van de binnenkant van een gebouw. Om dat te bereiken, kan ik ruimten herordenen, de indeling van een gebouw of woning verfijnen of muren afbreken of verplaatsen. Ik speel hiermee met de kansen en beperkingen van het gebouw, de eisen en wensen van mijn opdrachtgever, praktische haalbaarheid en het budget. Ik verbind wensen, behoeften, eisen en mijn eigen inzichten tot een visueel concept of een ontwerp voor een leef- en/of werkruimte. Het is dan ook mijn verantwoordelijke taak om veel elementen in een project met elkaar te kunnen verbinden.


Ik heb mijn leven gewijd aan het inzetten van mijn intuïtie, creativiteit en verbeelding om mensen te helpen om omgevingen te creëren die jouw als gebruiker in je kracht zet. Een omgeving waarin alles samenkomt: kleur, vorm, materiaal, licht & persoonlijke wensen. Dat is mijn onderscheidende kracht als interieurarchitect.
98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page