top of page
  • Foto van schrijverLianne Miedema

Mijn top 5 design items

Zoals je wellicht kan raden, ben ik als ontwerper gek op mooie spullen en materialen. Zo heb ik een voorliefde voor vintage, spullen met een verhaal, maar daarnaast kan ik enorm genieten van een mooi designstuk. In dit inspiratie artikel deel ik graag mijn 5 favoriete design items van dit moment. Sommigen heb ik zelf in mijn bezit anderen staan nog op mijn wishlist! Je moet immers altijd iets hebben om over te dromen toch?1. Verner Panton Flowerpot - Andtradition.

Toen ik deze lamp zag bij de interieurwinkel waar ik destijds werkte was ik op slag verliefd. De ronde vormen, de afwerking en de kleur maakte dat ik er als een blok voor viel. Ik heb de lamp inmiddels ruim 2 jaar in mijn bezit en ik geniet er elke avond van als ik hem aandoe.


Doordat de lichtbron afgesloten zit in het armatuur schijnt het licht heel diffuus, waardoor het voor mij de ideale sfeerverlichting is. Deze lamp is in 1968 ontworpen door Verner Panton (1926-1998. Het design van FlowerPot streeft naar wiskundige precisie: de onderste halve bol is in grootte precies de helft van de bovenste. Deze twee metalen schalen zijn precies tegenover elkaar geplaatst, waardoor het licht op een zachte manier verspreid wordt.2. Gubi - Perdrera Coffee table.

Deze salontafel met strakke lijnen en glazen blad staat zeker weten op mijn wishlist. Ik vind de combinatie van de strakke poot en het ronde blad zo enorm prachtig! Het mooie aan dit glazen blad is dat de tafel ondanks zijn formaat luchtig oogt. Naar mijn idee ideaal voor de zithoek.


De salontafel is een ontwerp van Corsini & Millet. Het onderstel van de tafel is geïnspireerd op het gewelfde plafond van een bekend pand van Gaudi, La Pedrera, waarvoor Corsini al eerder de lampen ontwierp. Deze tafel is dan ook ontworpen op aanvulling op de lampenserie van Pedrera.

3. Cesta - Santa & Cole.

Dit is een ontwerp uit 1962 van Miguel Milá. Deze iconische design klassieker is volledig handgemaakt en opnieuw uitgebracht door Santa en Cole.

De ronde lampenkap van mat gepolijst opaalglas zit in een frame van duurzaam kersenhout. De Cesta past op veel plekken en zo staat hij net zo mooi in de woonkamer als in een slaapkamer. De lamp is dimbaar en geeft daarom ook weer mooi diffuus licht. Een van de redenen waarom ik zelf ook heel blij ben met deze klassieker in mijn woonkamer.


Door het houten handvat is hij gemakkelijk te verplaatsen en hij is tevens te gebruiken als vloerlamp.


4. Fogia - Enclose chair

Deze prachtige fauteuil van het Zweedse merk Fogia ontworpen door Norm architects staat by far bovenaan op mijn lijstje. De combinatie van stoffering, eiken houten onderstel en lederen stoffering.Alles klopt wat mij betreft aan deze prachtige fauteuil. Voor deze stoel zocht Norm architects de natuur op voor inspiratie. Twee schelpen, rustend op een houten voet die uitnodigt om te gaan zitten. Beide schalen zijn individueel gestoffeerd, zodat je desgewenst de look na verloop van tijd kunt veranderen. Werkelijk prachtig!
5. Fogia - Bond shelving.

Tevens van het prachtige merk Fogia, deze Bond shelving. De eenvoud van dit subtiele wandrek zorgde ervoor dat ik er opslag verliefd op ben geworden. De detaillering en het prachtige notenhout zijn puur, stijlvol en tegelijkertijd klassiek. Dit wandrek bied een tal van mogelijkheden! Bond beantwoordt de toenemende vraag naar opslagoplossingen die passen bij open wonen en werken, waardoor de gebruiker een flexibel, duurzaam en mooi systeem heeft dat binnen enkele seconden zonder gereedschap kan worden gemonteerd.


Fotocredits:

1.Bymolle

2.Andtradition Flowerpot

3.Gubi

4.Santa Cole Cesta

5.Fogia.se

6..Fogia.se

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page