top of page
  • Foto van schrijverLianne Miedema

3 simpele tips voor het maken van een lichtplan.


Verlichting is 1 van de moeilijkste dingen als het aankomt op je interieur.


Want waar moet je nou op letten bij het aankopen van een nieuwe lamp? En wanneer heb je voldoende licht in een ruimte?


In deze post deel ik 3 tips met je om je op weg te helpen met dit complexe onderwerp.


Want eerlijk is eerlijk een lichtplan samenvatten in een mini blog post gaat me natuurlijk nooit lukken ๐Ÿ˜‰


๐Ÿ’ก1.Probeer per ruimte ongeveer 5 tot 7 lichtbronnen aan te houden. Beetje afhankelijk van de functie van de ruimte maar voor een woon of werkkamer kom je zo al een heel eind. Denk hierbij aan basis, sfeer, werk en gerichte verlichting.


๐Ÿ’ก2. In een verlichte winkel is het lastig om te bepalen wat voor licht en schaduw een lamp geeft. Vraag of je een lamp mag lenen om het thuis te testen, of zoek fotoโ€™s waarop je ziet hoe de lamp zijn licht schijnt en welke schaduw effecten er ontstaan. Zo sta je niet zo snel voor verassingen.


๐Ÿ’ก3. Naast licht sterkte is lichtwarmte ook super belangrijk voor sfeer! Kies indien mogelijk voor dimmers. Philips hue is je grootste vriend. Middels dit systeem kun je heel gemakkelijk je lichtwensen aanpassen op elk moment van de dag! ๐Ÿ™๐Ÿป


Op deze foto zie je 1 van mijn favoriete desing lampen: the Flowerpot van @andtradition. Een pareltje voor in huis! โœจik geniet nog elke dag van dit fijne ontwerp ๐Ÿ’ก


Ben super benieuwd of je iets aan deze tips hebt, en wat je van deze lamp vind? Leuk als je het laat weten in de comments!!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page